Over E-bike's

Wat is nou een E-bike ?

We zijn in Nederland inmiddels de 1 miljoen gepasseerd: de elektrische fiets wint aan terrein en dat is logisch: fietsen op een elektrische fiets is lichter dan op een gewone fiets. Wie wil er nu niet het hele jaar door comfortabel en prettig fietsen? Het assortiment is de laatste jaren flink uitgebreid. Jong en oud kan nu onder meer kiezen uit elektrische stadsfietsen, sportfietsen, vouwfietsen, moederfietsen, elektrische bakfietsen en E-mountainbikes.

De elektrische fiets

De elektrische fietsEen elektrische fiets is een fiets met een elektromotor die u tijdens het fietsen ondersteunt bij het trappen. De techniek die hierbij komt kijken is uitgebreid en ontwikkelt zich in een snel tempo. Daarnaast zijn er zo veel modellen en uitvoeringen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Kom langs in onze winkel en krijg deskundig advies.

De fiets is de meest gezonde en efficiënte vorm van transport. Alleen is het probleem voor veel mensen, dat de fiets vaak een te zware inspanning vergt. Een ideale oplossing hiervoor is de elektrische fiets.
De geruisloze elektromotor in het voorwiel, achterwiel of midden motor geeft u een duwtje in de rug. U kunt zelf instellen hoeveel u zelf wilt trappen en hoeveel de motor voor u doet. Hoe meer u zelf meetrapt, des te groter wordt de actieradius van de fiets. Op die manier kunt u langere afstanden sneller afleggen dan met een normale fiets, maar ook voor de dagelijkse boodschappen is de elektrische fiets een ideaal vervoermiddel. Accu leeg? dan gewoon aan het stopcontact laden.

Comfort en techniek

Iedere elektrische fiets heeft zijn specifieke eigenschappen en rijdt daardoor anders. Over het algemeen geldt dat bij een hoger rijcomfort ook een hoger geprijsde e-bike hoort. Niet iedereen is echter op zoek naar het hoogst mogelijke rijcomfort. En niet iedereen ervaart rijcomfort hetzelfde.

Wat past nu het beste bij jouw wensen? Daarbij moet je rekening houden met onder andere de motor, accu, actieradius, type trapondersteuning en de verschillende systemen. Kortom, lees verder en kom te weten wat het beste bij jouw wensen past.

Motor in het voorwiel

Wanneer je op zoek bent naar een e-bike met weinig onderhoud en waarbij je kunt schakelen als je stilstaat, kies dan voor een e-bike met een motor in het voorwiel. Dit is praktisch doordat de montage van een gesloten kettingkast mogelijk is (net als bij enkele midden-motoren). Met een gesloten kettingkast heb je altijd een naafversnelling die vrijwel geen onderhoud vereist.

Motor in het midden

Ben je op zoek naar natuurlijk en stabiel rijgedrag? Kies dan voor een middenmotor. De middenmotor zit in het midden van het frame bij de trapas. Dit geeft een laag zwaartepunt waardoor de fiets zeer stabiel is. Een middenmotor is door zijn kracht en techniek uitermate geschikt voor heuvels en bergen.

Motor in het achterwiel

Als je vaak in heuvelachtig gebied in Nederland fietst, is het prettig om te kiezen voor een fiets met een motor in het achterwiel. De motor geeft je dan, als het ware, een duwtje in de rug. Daarnaast heeft een motor in het achterwiel altijd een derailleur zodat je altijd licht trapt en veel keuze hebt voor de juiste versnelling.